Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MFP va lansa o emisiune de obligatiuni de stat cu o valoare de 1 miliard euro

MFP va lansa o emisiune de obligatiuni de stat cu o valoare de 1 miliard euro

Ministerul Finantelor Publice (MFP) va lansa in 25 noiembrie pe piata interna, prin procedura de licitatie, o emisiune de obligatiuni de stat cu o valoare anuntata de 1 miliard euro, cu o maturitate de trei ani si rata cuponului de 4,5% pe an, a anuntat vineri ministerul, potrivit NewsIn.

Sumele atrase vor fi utilizate pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice, se arata in comunicat.

Ministerul Finantelor Publice (MFP) vrea sa atraga 4,6 miliarde lei prin emisiuni de titluri de stat in luna noiembrie, in vederea finantarii deficitului bugetar si refinantarii datoriei publice.


MFP a anuntat ca va organiza, in noiembrie, patru licitatii pentru certificate de trezorerie cu discont, doua cu maturitate la sase luni si doua cu maturitate la un an, fiecare cu o valoare de 1 miliard de lei.


De asemenea, Finantele vor redeschide doua emisiuni de obligatiuni de stat de tip benchmark, cu maturitate la 3 ani, respectiv 5 ani, cu o valoare de 300 milioane de lei fiecare.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1411 ori
Citeste mai multe despremfp emisiune obligatiuni valoare