Finantele au respins toate ofertele pentru obligatiunile de stat pe 3 ani

Joi, 03 Iunie 2010, ora 16:32
1394 citiri
Finantele au respins toate ofertele pentru obligatiunile de stat pe 3 ani

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a respins, joi, toate ofertele bancilor pentru obligatiuni de stat de tip benchmark, cu maturitate la 3 ani, considerandu-le la un nivel neacceptabil al pretului ofertat, potrivit datelor bancii centrale, informeaza NewsIn.

Valoarea anuntata initial a licitatiei era de 600 milioane lei, iar bancile au depus cereri de cumparare de 791,6 milioane lei (189,09 milioane euro).

La sedinta similara din 13 mai, MFP a respins toate ofertele bancilor pentru obligatiuni de stat de tip benchmark, cu maturitate la 3 ani, considerand inacceptabil nivelul randamentelor.

In sedinta din 1 aprilie, MFP a atras 498,72 milioane lei prin obligatiuni de stat de tip benchmark, cu maturitate la 3 ani, pentru care plateste un randament mediu anual de 6,80%.

MFP va emite in luna iunie certificate de trezorerie cu discont si obligatiuni de tip benchmark in valoare totala de 4,6 miliarde lei, in vederea refinantarii datoriei publice si finantarii deficitului bugetar.

In primul trimestru, MFP a atras de pe piata locala 12,7 miliarde lei, peste nivelul de 10-12 miliarde lei estimat initial, iar in aprilie a atras 4,57 miliarde lei.

MFP a anuntat anterior ca vrea sa atraga din piata locala intre 11 si 13 miliarde lei, in al doilea trimestru al acestui an.

Anul trecut, Finantele au luat din piata aproape 65 miliarde lei (peste 15 miliarde euro), de peste cinci ori mai mult decat in 2008.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#finante, #obligatiuni, #oferte , #Obligatiuni