Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Finantele au atras joi 581,4 milioane euro, la cel mai mic randament pentru obligatiunile pe trei ani

Finantele au atras joi 581,4 milioane euro, la cel mai mic randament pentru obligatiunile pe trei ani


Ministerul Finantelor a atras joi 581,4 milioane euro de pe piata locala prin prin redeschiderea unei emisiuni cu scadenta la trei ani in valuta, suma de trei ori mai mare decat valoarea indicativa, la un randament mediu de 2,9% pe an, reprezentand cel mai redus nivel pentru aceasta maturitate.

Subscrierile au insumat 764,7 milioane euro, iar valoarea indicativa a emisiunii a fost de 200 milioane euro.

Titlurile vor ajunge la maturitate in februarie 2016. Analistii ING Bank estimau, intr-un raport emis joi dimineata, ca Finantele ar putea sa vanda titlurile la un randament de circa 2,85%.

"Acesta este mai aproape de cotatiile inferioare ale pietei secundare, intrucat credem ca emisiunea de titluri in euro de pe piata locala va avea parte de o cerere ridicata data fiind dinamica slaba a creditului in valuta", potrivit raportului citat.

La operatiunea din luna ianuarie, pentru titluri cu aceeasi scadenta, administratorii datoriei publice au imprumutat 502,5 milioane euro de pe piata locala, la un randament mediu de 3,14% pe an.

Administratorii datoriei publice au planificat pentru luna aprilie licitatii in valoare de 2,5 miliarde de lei, plus licitatia in euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1217 ori