Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Finantele au atras 500 milioane lei prin obligatiuni cu scadenta in 2 ani, la un randament de 4,66%

Finantele au atras 500 milioane lei prin obligatiuni cu scadenta in 2 ani, la un randament de 4,66%


Ministerul Finantelor Public (MFP) a atras luni 500 milioane lei prin obligatiuni cu o maturitate reziduala de doi ani, respectiv in aprilie 2015, la un randament mediu de 4,66%.

Bancile au realizat subscrieri de 1,13 miliarde lei, iar valoarea indicativa a licitatiei a fost de 500 milioane lei.

Randamentul mediu, de 4,66%, se plaseaza usor peste cotatiile din piata secundara, reflectand astfel climatul extern nefavorabil, combinat cu posibilul efect negativ al schimbarii conditiilor de lichiditate in piata locala, reiese dintr-o analiza ING Bank.

Marti este programata o sesiune suplimentara de oferte necompetitive pentru aceasta emisiune, prin care Ministerul Finantelor vrea sa atraga inca 50 milioane lei.

Finantele au planificat pentru luna iunie doar licitatii de vanzare de obligatuini, fara certificate de trezorerie, in suma de 2,98 miliarde lei, in scadere cu aproape 800 de milioane de lei fata de luna mai.

Valoarea titlurilor care ajung la scadenta in luna iunie, de 1,3 miliarde de lei, este cea mai redusa din ultimii aproape doi. Valoarea medie lunara a titlurilor ajunse la maturitate a fost in primele patru luni de 3,4 miliarde de lei.

De la inceputul anului, Ministerul Finantelor Publice a imprumutat de pe piata interna 25,17 miliarde lei, la care se adauga emisiuni in valuta, interne si externe, de 1,084 miliarde de euro si 1,5 miliarde de dolari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 3066 ori