Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Finantele au atras 500 milioane lei, la randamente in scadere

Finantele au atras 500 milioane lei, la randamente in scadere


Ministerul Finantelor Publice (MFP) a imprumutat 500 milioane lei prin certificate cu scadenta la un an, cu un randament in coborare la 5,29%, iar cererea a fost de peste cinci ori mai mare.

Valoarea indicativa a emisiunii a fost de 500 milioane lei, iar subscrierile au insumat 2,81 miliarde lei. La licitatia din februarie pentru aceasta scadenta, administratorii datoriei publice au atras tot 500 milioane lei, la un randament de 5,57%.

Trezoreria a anuntat ca intentioneaza sa imprumute in luna martie 3 miliarde de lei prin vanzarea de titluri de stat pe piata locala, sub suma atrasa in februarie, de 4 miliarde lei.

In luna martie ajung la scadenta titluri de circa 6 miliarde lei, dublu fata de valoarea imprumuturilor planificate.

Urmatoarea operatiune va fi organizata joi, pentru obligatiuni pe doi ani, prin care Finantele vor sa atraga tot 500 milioane lei.

Cererea pentru obligatiunile in lei vandute de Finante a urcat semnificativ incepand cu jumatatea lunii decembrie, investitorii fiind atrasi de randamentele peste tarile din regiune. Apetitul ridicat al investitorilor s-a accentuat odata cu anuntul JP Morgan de la jumatatea lunii trecute privind includerea obligatiunilor Romaniei intr-un indice al bancii.

Administratorii datoriei publice au anuntat ca vor sa imprumute in primul trimestru intre 18 si 20 miliarde lei prin vanzarea de titluri de stat pe piata interna.

De la inceputul anului, Ministerul Finantelor Publice a imprumutat de pe piata interna 16,42 miliarde lei, la care se adauga 502,5 milioane euro si 1,5 miliarde de dolari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1718 ori