Finantele au atras 400 milioane lei prin obligatiuni pe zece ani, la un randament in scadere

Joi, 25 Aprilie 2013, ora 15:44
1414 citiri
Finantele au atras 400 milioane lei prin obligatiuni pe zece ani, la un randament in scadere

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a imprumutat 400 milioane de lei prin obligatiuni cu maturitatea de zece ani, la un randament mediu de 5,23%, in scadere fata de cel platit in luna martie pentru aceeasi scadenta, de 5,81%.

Bancile au subscris joi titluri de 925,5 milioane lei, iar valoarea indicativa a emisiunii a fost de 400 milioane lei.

La licitatia organizata in luna martie pentru titluri din aceeasi emisiune, Finantele au atras 500 milioane lei, la un randament mediu de 5,81%.

Randamentul titlurilor de stat in lei a scazut constant in ultima perioada, atingand valori minime istorice, in linie cu evolutia activelor din regiune.

Interesul din ultimele doua saptamani a fost sustinut si de recomandarile analistilor de la BNP Paribas si Societe Generale, care indicau cumpararea de obligatiuni guvernamentale romanesti, anticipand o evolutie pozitiva in piata si scaderea randamentelor pentru titlurile aflate in circulatie.

Toate licitatiile programate de Ministerul de Finante in aprilie, in suma de 2,5 miliarde lei, au fost pentru obligatiuni, iar administratorii datoriei publice au atras exact sumele planificate.

De la inceputul anului, Ministerul Finantelor Publice a imprumutat de pe piata interna 20,92 miliarde lei, la care se adauga 1,08 miliarde de euro si 1,5 miliarde de dolari.

#licitatie obligatiuni Romania, #randament titluri stat Romania, #randament obligatiuni romanesti , #Obligatiuni