Finantele au atras 300 milioane lei prin titluri pe 2 ani, la un randament in crestere

Luni, 08 Iulie 2013, ora 15:10
1452 citiri
Finantele au atras 300 milioane lei prin titluri pe 2 ani, la un randament in crestere
Sursa foto: Gandul.info

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a atras 300 milioane lei prin obligatiuni cu scadenta la doi ani, exact cat si-a propus, la un randament mediu de 4,79%, in crestere fata de licitatie pentru acelasi instrument organizata in luna iunie.

Bancile au realizat subscrieri de 1,66 miliarde lei.

Marti, Trezoreria va organiza o licitatie suplimentara pentru oferte necompetitive, cu o valoare indicativa de 30 milioane lei.

La inceputul lunii iunie, Finantele au vandut obligatiuni din aceeasi emisiune la un randament mediu de 4,66%.

Ministerul Finantelor Publice a programat pentru luna iulie emisiuni de titluri de stat de 1,76 miliarde lei si, respectiv, de 150 milioane euro, in conditiile in care in aceasta luna ajung la scadenta titluri de 3,778 miliarde lei.

Trezoreria a stabilit pentru luna iulie o singura emisiune de certificate de trezorerie, cu valoare indicativa de 300 milioane lei si maturitate de sase luni, si patru operatiuni pentru vanzare de obligatiuni cu scadente de doi si, respectiv, cinci ani.

Administratorii datoriei publice au stabilit pentru luna iulie si o licitatie pentru vanzare de obligatiuni cu scadenta in februarie 2016, prin care vrea sa atraga 150 milioane euro. Aceasta operatiune va avea loc in data de 18 iulie.

In luna iunie, Finantele au vandut titluri de stat de 2,148 miliarde lei, suma reprezentand peste 70% din valoarea vizata, de aproape 3 miliarde lei. Suma mai mica a emisiunilor din luna iunie a fost determinata de cresterea randamentelor solicitate de investitori si banci, care a dus chiar la respingerea ofertelor la ultimele doua licitatii.

De la inceputul anului, Ministerul Finantelor Publice a imprumutat de pe piata interna 27,11 miliarde lei, la care se adauga emisiuni in valuta, interne si externe, de 1,084 miliarde de euro si 1,5 miliarde de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#obligatiuni romania, #randament bonduri Romania, #licitatie titluri stat Romania , #Obligatiuni