Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Finantele au atras 300 milioane lei prin obligatiuni cu scadenta la trei ani, la randament in crestere

Finantele au atras 300 milioane lei prin obligatiuni cu scadenta la trei ani, la randament in crestere


Ministerul Finantelor Public (MFP) a atras 300 milioane lei prin licitatia de obligatiuni cu scadenta in trei ani, exact cat si-a propus, la un randament de 5,07%, in urcare fata de cel platit la precedenta emisiune cu o maturitate apropiata, de 4,96%.

Bancile au realizat subscrieri de 889,2 milioane lei. Obligatiunile ajung la scadenta in aprilie 2016.

Trezoreria a vandut saptamana trecuta obligatiuni cu o scadenta apropiata, respectiv in august 2016, in valoarea de 541,9 milioane lei, la un randament de 4,96%.

Finantele au planificat pentru luna iunie doar licitatii de vanzare de obligatuini, fara certificate de trezorerie, in suma de 2,98 miliarde lei, in scadere cu aproape 800 de milioane de lei fata de luna mai.

Valoarea titlurilor care ajung la scadenta in luna iunie, de 1,3 miliarde de lei, este cea mai redusa din ultimii aproape doi. Valoarea medie lunara a titlurilor ajunse la maturitate a fost in primele patru luni de 3,4 miliarde de lei.

De la inceputul anului, Ministerul Finantelor Publice a imprumutat de pe piata interna 26,01 miliarde lei, la care se adauga emisiuni in valuta, interne si externe, de 1,084 miliarde de euro si 1,5 miliarde de dolari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1085 ori