BVB incepe o noua emisiune de titluri de stat de tip benchmark

Miercuri, 25 Iulie 2012, ora 10:16
1485 citiri
BVB incepe o noua emisiune de titluri de stat de tip benchmark

Bursa de Valori Bucuresti /BVB/ incepe miercuri tranzactionarea unei noi emisiuni de obligatiuni de stat de tip benchmark, emise de Ministerul Finantelor Publice, informeaza un comunicat al BVB.

Aceasta este cea de-a sasea emisiune de titluri de stat listata in acest an la Bursa de Valori Bucuresti.

Titlurile au fost emise pe 9 iulie 2012 si au scadenta pe 28 iulie 2014. Emisiunea are 28.620 de titluri de stat, cu valoarea nominala de 10.000 lei.

Rambursarea titlurilor de stat se face la maturitate, iar rata cuponului este de 5,85%, plata acestuia fiind facuta anual.

Obligatiunile de stat (titlurile de stat) emise in Romania sunt instrumente financiare care atesta datoria publica a entitatii emitente (Ministerul Economiei si Finantelor) pe termen scurt, mediu (1 - 5 ani) si lung (peste 5 ani).

Un titlu de stat este o atestare a unei datorii publice, sub forma de bonuri, certificate de trezorerie, obligatiuni sau alte instrumente financiare care pot fi emise in moneda locala sau in valuta. Acestea sunt emise in forma dematerializata (dreptul de proprietate se evidentiaza intr-un cont de titluri deschis in evidentele intermediarului autorizat) si se identifica printr-un cod unic (codul ISIN - International Securities Identification Number).

Investitorii in titluri de stat pot fi atat prsoane fizice cat si juridice, rezidente sau nerezidente. Achizitia obligatiunilor de stat poate fi facuta pe piata primara sau pe piata secundara.

Piata primara este piata titlurilor nou-emise si este in prezent administrata de catre Banca Nationala a Romaniei, ca agent desemnat al statului. Operatiunile de vanzare-cumparare de titluri pe piata primara se fac numai prin intermediul unui dealer primar (de obicei o banca) participant la licitatiile de titluri de stat, in nume propriu,sau in numele clientilor sai.

Afla mai multe despre obligatiunile de stat

#BVB emisiune titluri stat, #BVB emisiune titluri benchmark , #Obligatiuni