BT Leasing Transilvania IFN vrea sa emita obligatiuni de 10 milioane euro

Luni, 03 Decembrie 2012, ora 17:01
1663 citiri
BT Leasing Transilvania IFN vrea sa emita obligatiuni de 10 milioane euro

BT Leasing Transilvania IFN, parte a grupului financiar bancar Banca Transilvania, vrea sa imprumute intre 22,5 milioane lei (5 milioane euro) si 45 milioane lei (10 milioane euro), prin vanzarea de obligatiuni cu maturitate de cinci ani.

Obligatiunile ar urma sa fie listate la Bursa de Valori Bucuresti si vor avea o dobanda fixa, platita semestrial.

Prospectul preliminar in vederea evaluarii intentiei a fost aprobat saptamana trecuta de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Oferta ar urma sa fie intermediata de BT Securities, firma de brokeraj a grupului Banca Transilvania.

BT Leasing Transilvania IFN a inregistrat anul trecut venituri de 91,7 milioane lei (21,6 milioane euro), in scadere cu aproape 12%, si cheltuieli de 81 milioane lei (19,1 milioane euro), cu 16% sub costurile din 2010. Astfel, profitul a urcat cu 73%, la aproape 9 milioane lei (2,1 milioane euro).

O emisiune de obligatiuni ar urma sa fie lansata si de Banca Transilvania. Institutia de credit vrea sa imprumute 30 milioane euro printr-o emisiune de obligatiuni convertibile, cu maturitate de pana la 7 ani si pentru care ar putea plati o dobanda anuala cu 6 - 6,25 puncte procentuale peste EURIBOR la sase luni, rata situata in prezent la 0,342%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#grup financiar Banca Transilvania, #BT Leasing Transilvania IFN, #obligatiuni BT Leasing, #listare obligatiuni BVB , #Obligatiuni