BERD lanseaza o noua emisiune de obligatiuni pe 2 ani

Joi, 04 Iunie 2009, ora 11:37
1150 citiri
BERD lanseaza o noua emisiune de obligatiuni pe 2 ani

Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a lansat "cu succes" o emisiune de obligatiuni pe 2 ani, de 1,5 miliarde euro, al carei randament va fi sub dobanda de referinta Libor in 2009, potrivit unui comunicat al institutiei bancare, relateaza NewsIn.

Emisiunea a fost intermediata de Daiwa SMBC, HSBC, Morgan Stanley si RBC Capital Markets.

Cuponul de 1,25% este platibil de doua ori pe an si pretul de emisiune este de 99,988%.

Cei mai multi investitori provin din Asia (37%), urmati de cei americani (24%). Pe locul trei s-au clasat investitori din Orientul Mijlociu si Africa (21%), in timp ce europenii au luat 18% din titluri. Doua treimi din obligatiuni au fost plasate in banci centrale si institutii oficiale.

"Aceasta reactie demonstreaza cererea puternica a pietei pentru titluri de calitate inalta", a declarat seful pentru finantare al BERD, Isabelle Laurent.

BERD a strans 3,5 miliarde euro pana in prezent in 2009, incluzand si emisiunile lansate in monede nationale ale tarilor in care banca investeste. Emisiunea de 5 miliarde ruble, cu scadenta la cinci ani, lansata in aprilie, va fi urmata in cateva saptamani de o alta de 3 miliarde ruble, tot pe 5 ani.

Ucraina se pregătește de negocieri la început de mai. Miza: 20 de miliarde de dolari
Ucraina se pregătește de negocieri la început de mai. Miza: 20 de miliarde de dolari
Ucraina ar plănui să trimită o propunere de restructurare a 20 de miliarde de dolari din datoria sa externă către investitori la începutul lui mai, scrie Reuters luni, 22 aprilie, citând...
#BERD, #obligatiuni, #miliarde, #referinta, #institutie, #bancara , #Obligatiuni