Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Banca de Dezvoltare a Germaniei emite obligatiuni in lei romanesti - 13 Iulie 2006

Banca de Dezvoltare a Germaniei emite obligatiuni in lei romanesti - 13 Iulie 2006

Banca de Dezvoltare a Germaniei (KfW) a anuntat, miercuri, ca a emis obligatiuni denominate in 22 monede diferite, inclusiv, in premiera, in lei romanesti, scrie Financial Times. Ca urmare a acestor emisiuni de obligatiuni, in prima jumatate a acestui an KFW a inregistrat o crestere substantiala de 60 de procente a capitalului strans, pana la 35 miliarde euro.

In plus, grupul bancar german a anuntat ca se astepta la o continuare a acestui trend pe fondul unei cereri crescute a investitorilor pentru instrumente cu un randament ridicat.

O importanta deosebita in viziunea KfW sunt pietele de capital din Asia, dovada in acest sens fiind obligatiunile emise in ringgit malaezieni. In continuare insa KfW vrea sa mentina o prezenta activa pe piata de capital din SUA, in prima jumatate a acestui an obligatiunile KfW denominate in dolari americani fiind echivalente cu 11 miliarde euro, adica jumatate din toate obligatiunile denominate in non-euro emise de banca germana

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 731 ori