Pretul metalelor pretioase creste, pe fondul vestilor FMI

Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 13:15
1333 citiri
Pretul metalelor pretioase creste, pe fondul vestilor FMI

Pretul aurului si al argintului au urcat, dupa decizia FMI de a lansa o noua linie de creditare pentru tarile din zona euro, cu politici economice solide. Cresterea vine dupa o saptamana de scaderi generate de ingrijorarile privind criza datoriilor din Europa, dar si situatia Statelor Unite.

Livrarile de aur pentru luna decembrie au crescut cu 23.80 de dolari, sau 1.4%, stabilindu-se intr-un final la 1,702.40 dolari/uncia. Livrarile de argint pentru decembrie au castigat 1.835 dolari, sau aproximativ 6%, inregistrand valori de 23.951 dolari/uncia, la sfarsitul sedintei de marti, potrivit The Washington Post.

Cresterea preturilor la metalele pretioase vine dupa un lant de scaderi inregistrat saptamana trecuta, alaturi de alte metale tranzactionate la nivel international.

Astfel, saptamana trecuta, aurul a pierdut 3 procente, iar argintul a scazut cu aproximativ 7 procente. Preturile au scazut, in mare parte datorita faptului ca traderii au devenit mai putin ingrijorati in ceea ce priveste inflatia.

Atentia lor s-a mutat asupra problemelor din Statele Unite si Europa, ale caror datorii ar putea incetini cresterea economica globala.

Saptamana trecuta, metalele industriale au cunoscut, de asemenea, o scadere drastica, evolutie corectata saptamana aceasta, in pas cu pretul aurului si argintului.

Astfel, livrarile de paladiu pentru luna decembrie au crescut, marti, cu 15.35%, sau aproape 3%, inchizand sesiunea cu 1,571 dolari/uncia, iar livrarile de cupru pentru luna decembrie au crescut cu 3 centi, sau aproximativ 1%, pana la 6.666 dolari/Kilogram.

Scaderea de saptamana trecuta in pretul metalelor industriale s-au datorat unui sentiment existent pe piata, conform caruia, o economie slaba ar putea reduce cererea pentru materialele dure utilizate in fabricile din intreaga lume.

Pe piata energetica, pretul petrolului a castigat 1,09 dolari, finalizand sesiunea cu 98.01 dolari/baril la New York Mercantile Exchange

Prețul aurului a explodat din nou, atingând un nou record. Cât a ajuns să coste un gram
Prețul aurului a explodat din nou, atingând un nou record. Cât a ajuns să coste un gram
Moneda naţională s-a depreciat joi, 28 martie, în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României la 4,9730 lei, în urcare cu 0,20 bani (0,04%) faţă de cotaţia...
#pret aur, #pret argint, #masuri FMI preturi, #efecte masuri FMI , #Marfuri