Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Marfurile chinezesti sufoca marile porturi din Europa

Marfurile chinezesti sufoca marile porturi din Europa
Peste 70% din transporturile maritime sosite din Asia s-au confruntat cu intarzieri de cel putin doua zile. Primul sosit, primul servit pare sa fie de ceva timp dictonul dupa care se ghideaza majoritatea porturilor europene.

In contextul expansiunii rapide a importurilor asiatice, acestea se confrunta cu o lipsa acuta de locuri de andocare. Asta pentru ca marile porturi europene nu au reusit sa se dezvolte suficient de rapid pentru a face fata numarului tot mai mare de containere venite in special din China.

Cele mai aglomerate porturi din Europa, din Rotterdam, Olanda, si Hamburg, Germania, si Felixstowe si Southampton, din Marea Britanie, toate au fost nevoite, anul acesta, sa intoarca din drum containerele de import din cazua lipsei locurilor de andocare. Nici camioanele care ar trebui sa transporte containerele pe uscat nu sunt scutite de asteptare.

Soferii sunt nevoiti sa stea ore intregi la cozi interminabile. Operatorii de transport se confrunta cu intarzieri de pana la doua zile chiar si in cel de-al doilea cel mai mare port european, cel din Antwerp, din Belgia. Iar in opinia celor din industrie, nici viitorul nu se arata foarte roz. Asta pentru ca, dupa cum arata cifrele oficiale, transportul maritim de containere creste cu 7,8% pe an intre 2005 si 2011, in timp ce capacitatea porturilor cu doar 4,2%. Drept prin urmare, 73% din transporturile maritime sosite in Europa s-au confruntat cu intarzieri, in prima parte a anului 2007, in crestere cu 45% fata de aceeasi perioada anul trecut.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.adevarul.ro/articole/marfurile-chinezesti-sufoca-marile-porturi-din-europa/316243/ target=_blank>Adevarul</a>)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 956 ori