Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Garda Financiara: amenzi de 430.000 euro transportatorilor de marfuri, 2011

Garda Financiara: amenzi de 430.000 euro transportatorilor de marfuri, 2011

Comisarii Garzii Financiare au aplicat, de la inceputul acestui an, circa 600 de amenzi de peste 430.000 euro in domeniul transporturilor de marfuri din achizitiile intracomunitare, iar valoarea bunurilor confiscate s-a ridicat la aproape un milion euro, se arata intr-un comunicat al institutiei, citat de NewsIn.

"Sectiile judetene ale Garzii Financiare au acces la informatii prin intermediul bazei de date informatice Trafic Control. Actiunea de control incepe cu realizarea unei analize de risc pentru selectia preliminara a operatorilor economici cu risc ridicat de evaziune fiscala.

In functie de rezultatele verificarilor incrucisate ulterioare, operatorii economici suspecti sunt dati in consemn, iar mijloacele de transport sunt sigilate la intrarea in tara.


Sectia judeteana in a carei jurisdictie este destinatia marfurilor finalizeaza actiunea de control si desigileaza marfa", a declarat comisarul general al Garzii Financiare, Ladanyi Árpád Csaba.


Astfel, comisarii Garzii Financiare au monitorizat p este 10.000 de transporturi de marfuri care provin din achizitiile intracomunitare, fiind verificati astfel peste 2.600 de operatori.


"Au fost realizate 2.986 de actiuni de control, care s-au soldat cu aplicarea a 591 de amenzi in valoare de peste 430.000 euro (1,8 milioane lei).


De asemenea, ca urmare a acestor controale au fost confiscate marfuri in valoare peste 960.000 euro (4 milioane lei), au fost instituite decizii de masuri asiguratorii in valoare de aproximativ 19,4 milioane euro (80,4 mililioane lei) si au fost intocmite si inaintate institutiilor competente 92 de sesizari penale in vederea recuperarii unor prejudicii aduse bugetul de stat, estimate la 15,5 mililioane euro (64,2 mililioane lei)", potrivit comunicatului. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1145 ori