Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Duty free-urile vor fi reinfiintate

Duty free-urile vor fi reinfiintate

Senatul a aprobat propunerea legislativa care prevede desfiintarea magazinelor duty-free din punctele terestre de trecere a frontierei si reinfiintarea acestor magazine in aeroporturile internationale.Actul normativ prevede ca marfurile in regim duty-free, scutite de taxe vamale, mai pot fi comercializate la bordul aeronavelor care efectueaza curse in trafic extern de pasageri, in exclusivitate pentru persoanele care calatoresc avand o destinatie internationala, precum si in punctele de trecere a frontierei de stat navale.

Magazinele duty-free din aeroporturi au fost interzise in toamna anului 2002, prin ordonanta 104, iar Ministerul Finantelor a elaborat in luna martie un alt proiect, care prevedea posibilitatea reintroducerii lor.

Bloombiz

Potrivit legii aprobate de Senat, taxa pentru fiecare an de functionare a magazinelor a fost modificata de la 10.000 dolari la 10.000 euro. De asemenea, legea nu face referire la magazinele duty-free destinate personalului diplomatic, de unde rezulta ca acestea nu vor mai fi autorizate sa functioneze, cu o singura exceptie, in Bucuresti. Gardianul

Dupa aprobare, in termen de o luna de zile de la publicarea legii in Monitorul Oficial, Ministerul Finantelor Publice va modifica normele de organizare, functionare si control vamal al activitatii de comercializare a marfurilor in regim duty-free, conform legii. Potrivit raportului Comisiei de Buget-Finante, Guvernul nu sustine adoptarea propunerii legislative deoarece aceasta ar trebui sa tina cont de prevederile directivei europene referitoare la eliminarea, incepand cu data aderarii si nu inainte, a comertului de tip duty-free pentru calatorii intra-comunitare in aeroporturile si porturile internationale. Curierul National

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 857 ori