Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cifra de afaceri a companiilor din retail a crescut cu 24% in 2006, potrivit INS

Cifra de afaceri a companiilor din retail a crescut cu 24% in 2006, potrivit INS

Volumul cifrei de afaceri obtinuta de intreprinderile cu activitate principala de comert cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) s-a situat, in anul 2006, cu 24 la suta peste nivelul inregistrat in anul 2005, potrivit Institutului National de Statistica.

Cresteri mari s-au obtinut atat la vanzarile de marfuri alimentare, bauturi si tutun (27,7 la suta), cat si la vanzarile de marfuri nealimentare (21,1 la suta).

Comparativ cu anul 2005, cifra de afaceri obtinuta de intreprinderile cu activitate principala de comert cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, de comert cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule a fost mai mare cu 18 la suta datorita cresterilor inregistrate, atat la comertul cu autovehicule (+20,6 la suta), cat si la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule (14,7 la suta).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri in anul 2006, cu 13,6 la suta fata de nivelul inregistrat in anul 2005. S-au inregistrat majorari ale cifrei de afaceri in activitatile: jocuri de noroc si alte activitati recreative (14,3 la suta), hoteluri si restaurante (12 la suta) si coafura si alte activitati de infrumusetare (5,9 la suta).

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 716 ori