Bursa Romana de Marfuri a iesit din insolventa

Marti, 30 Iunie 2009, ora 14:31
1456 citiri
Bursa Romana de Marfuri a iesit din insolventa

Curtea de Apel Bucuresti a suspendat sentinta ce privea deschiderea procedurii de insolventa a Bursei Romane de Marfuri (BRM), dupa ce operatorul de piata si-a achitat datoria pe care o avea la Compania de Trazactii si Brokeraj Moldova SRL, a anuntat, marti, BRM.

Bursa Romana de Marfuri (BRM) intrase in insolventa la inceputul lunii, din cauza unei intarzieri in depunerea documentelor aferente platii unei datorii catre Terminalul Iasi.

"Este vorba de o disputa mai veche cu privire la niste datorii reciproce intre Bursa si Terminalul Iasi.

Terminalul a facut aceasta reclamatie, am intrat intr-o zona de negociere consiliere si BRM a platit acesti bani revendicati, dar din cate am inteles avocatul nostru nu a depus la timp hartiile", declara anterior presedintele BRM, Septimiu Stoica.

In urma incidentului, Bursa Romana de Marfuri a intrerupt contractul cu administratorul terminalului sau de la Iasi, Compania de Tranzactii si Brokeraj Moldova SRL, alocand acest punct de lucru unui alt administrator.

Bursa Romana de Marfuri este o companie privata de interes public, infiintata in noiembrie 1992, care a dezvoltat mai multe tipuri de piete de interes public, activitatea principala fiind axata pe Piata la disponibil (unde se tranzactioneaza marfuri fungibile, standardizate, cotate la bursa de marfuri) si Piata licitatiilor (proceduri de achizitii, vanzari, inchirieri si concesiuni).

Activitatea BRM se desfasoara la sediul central din Bucuresti si prin reteaua teritoriala, care numara 33 de terminale. 

#brm, #insolventa, #negociere , #Marfuri