Berceanu: Vreau sa readuc o parte din transportul de marfuri pe feroviar

Marti, 22 Decembrie 2009, ora 15:58
1297 citiri
Berceanu: Vreau sa readuc o parte din transportul de marfuri pe feroviar

Ministrul desemnat al Transporturilor si Infrastructurii Radu Bereceanu a declarat, la audierea din cadrul comisiilor, ca isi mentine intentia de a readuce o parte din transportul de marfuri grele si periculoase pe calea ferata, dupa ce s-a renuntat la acesta din cauza infreastructurii proaste.

"Acestea nu mai sunt pe feroviar din cauza conditiilor proaste de pe caile ferate. Suntem singura tara din UE care nu da niciun ban la transportul feroviar", a spus Berceanu.

Potrivit acestuia, din taxele de utilizare a infrastructurii nu se pot asigura investitiile necesare modernizarii retelei de transport, acestea ar tebui sa fie facute din bani de la bugetul de stat.

"Am cerut schimbarea acestei situatii, insa nu am speranta ca vom aveam succes, deoarece e greu sa primesti mai multi bani in acesti ani destul de grei. Mereu se taie de la subventiile pentru investitii pt ca acestea nu fac greve", a adaugat Berceanu.

El a explicat ca problemele din sistemul feroviar apar din cauza faptului ca lucrarile necesare se fac doar in proportie mica.

Ministrul desemnat al Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, a primit , marti, aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului, cu 39 de voturi pentru, 17 impotriva si o abtinere. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#berceanu, # marfuri, # transport feroviar , #Marfuri