Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Arcelor Mittal da 155 milioane lei pentru a controla in intregime Comvex Constanta

Arcelor Mittal da 155 milioane lei pentru a controla in intregime Comvex Constanta

Mittal Steel Holdings, subsidiara producatorului de otel Arcelor Mittal, vrea sa dea 155,64 milioane lei pentru un pachet de 64% din actiunile Comvex Constanta, in cadrul unei oferte publice initiale care va incepe miercuri. Mittal Steel Holdings, subsidiara producatorului de otel Arcelor Mittal, vrea sa dea 155,64 milioane lei pentru un pachet de 64% din actiunile Comvex Constanta, in cadrul unei oferte publice initiale care va incepe miercuri. Mittal Steel Holdings ofera 55 lei pentru fiecare actiune Comvex din cele 2,83 milioane de titluri care fac obiectul ofertei.

Oferta se va derula in perioada 22 octombrie - 11 noiembrie si va fi intermediata de HTI Valori Mobiliare, casa de brokeraj care a fost preluata anul trecut de banca de investitii americana Morgan Stanley.


Daca oferta se va incheia cu succes, Arcelor Mittal, cel mai mare producator de otel din lume, ar ajunge sa controleze in intregime operatorul portuar Comvex, prin intermediul celor doua subsidiare ale sale.


Comvex Constanta a obtinut in prima jumatate a anului un profit net de 16,89 milioane lei cu 89% mai mare decat cel din perioada similara din 2007.


Afacerile companiei au ajuns dupa primele sase luni din acest an la 71,81 milioane lei  nivel dublu fata de primul semestru din 2007, cand cifra de afaceri a fost de 34,77 milioane lei.


Comvex Constanta are un capital social de 11,05 milioane lei, divizat in 4,42 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei.


Actionarul majoritar al societatii este Solidmet SRL, care controleaza 53,94% din capital, iar Expert Placement Services Limited, tot o subsidiara a grupului Arcelor Mittal, a ajuns sa detina 35,99% din actiunile Comvex, dupa ce a cumparat mai multe pachete de actiuni in luna iulie.


Comvex Constanta este specializata in servicii de manipulare a marfurilor, iar titlurile companiei se tranzactioneaza la categoria a doua a pietei Rasdaq.


Valoarea de piata a societatii este de 238,73 milioane lei (64 milioane euro), conform ultimei cotatii de 54 lei, stabilita in sedinta bursiera din 17 octombrie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1209 ori