Principalul indice bursier din China a trecut pentru prima oara in istorie de 4.000 de puncte

Miercuri, 09 Mai 2007, ora 09:59
1782 citiri

Bursa de valori a Chinei, in crestere accelerata in ultimul timp, a atins un nou record, dupa ce principalul indice bursier a trecut pentru prima oara in istorie de 4.000 de puncte, informeaza AP.

Bursa nu a tinut astfel cont de avertizarile guvernului asupra unei posibile majorari artificiale ca urmare a cresterii puternice a profiturilor corporatiste.

Indicele bursier Shanghai Composite a trecut pentru scurt timp de pragul psihologic de 4.000 de puncte pentru prima data, miercuri dimineata, ajungand la 4.014,31 de puncte, inainte de a se retrage la 3.926,45 puncte la mijlocul zilei.

Indicele Shenzhen Composite al celei de-a doua piete bursiere a tarii a atins, de asemenea, nivelul record de 1.119,62 puncte, miercuri dimineata.

Pietele locale au crescut in aceasta saptamana in ciuda ingrijorarii exprimate de guvernatorul bancii centrale de duminica asupra posibilitatii unei bule speculative.

Analistii financiari au avertizat asupra faptului ca piata ar putea face fata unei caderi de preturi, adaugand ca retragerea de miercuri de la pranz poate reflecta o crestere a precautiei investitorilor.

Cele mai multe banci chineze, companii de telefonie si alte companii au raportat o crestere de doua cifre a profiturilor in lunile din urma, in timp ce cresterea economica a acestui an se estimeaza a ajunge la 10 procente.

Bloombiz

(Sursa: Rompres)