Pretul aurului continua sa creasca

Joi, 18 August 2011, ora 23:59
1380 citiri
Pretul aurului continua sa creasca

Pretul aurului a crescut cu 2%, la un nou nivel record, de peste 1.820 dolari uncia, iar cotatia petrolului destinat pietei americane a scazut cu mai mult de patru dolari, in urma mai multor date negative privind economia Statelor Unite. 

Alt factor care a influentat piata este anuntul Rezervei Federale din New York privind analizarea vulnerabilitatilor subsidiarelor din SUA ale bancilor europene la o posibila escaladare a presiunilor financiare, scrie Mediafax.

La ora 15:23 GMT, aurul spot era in crestere cu 1,9%, la 1.822,29 dolari uncia, dupa un maxim de 1.825,99 dolari uncia atins in timpul tranzactiilor.

Metalul pretios este pe cale sa inregistreze un avans de 9% in decurs de doua saptamani, cea mai buna performanta intr-un astfel de interval de la jumatatea lui februarie 2009.

Cotatia argintului a avansat cu 0,9%, la 40,5 dolari uncia.

Compania de consultanta GFMS in domeniul metalelor pretioase a estimat joi ca pretul aurului ar putea ajunge in urmatoarele sase luni la 1.900 dolari uncia, dar un avans pana la 2.000 de dolari uncia este improbabil.

Dolarul s-a apreciat fata de restul valutelor, iar indicii bursieri americani au coborat cu circa 4%.

Cotatia petrolului Brent era la ora 15:24 GMT in scadere cu 2,99 dolari, la 107,61 dolari pe baril, comparativ cu nivelul de 117 dolari pe baril de la sfarsitul lui iulie.

Pretului petrolului destinat pietei americane a coborat cu 4,13 dolari, la 83,45 dolari pe baril, acesta fiind cel mai amplu declin zilnic inregistrat dupa 8 august.

La sfarsitul lui iulie, cotatia era de aproape 96 dolari pe baril. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#argint, #aur, #petrol, #pret argint, #pret aur, #pret petrol , #Indicii bursieri