Euro si indicii europeni, in crestere dupa decizia Curtii Constitutionale din Germania

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 13:55
1350 citiri
Euro si indicii europeni, in crestere dupa decizia Curtii Constitutionale din Germania

Bursele si moneda europeana s-au apreciat dupa anuntul deciziei Curtii Constitutionale din Germania vizavi de compatibilitatea dintre Mecanismul European de Stabilitate si legea fundamentala a statului.

Moneda europeana s-a apreciat pana la 1,2901 dolari/euro, iar moneda americana s-a depreciat fata de 13 din principalele 16 valute, scrie Bloomberg.

Indicii Stoxx Europe 600 si Standard & Poor's 500 au crescut cu 0,5%. In acelasi timp, indicele MSCI al pietelor emergente a castigat 0,8% in a cincea zi de apreciere.

Dobanda pentru obligatiunile germane cu maturizare in 10 ani a crescut la 1,61%, iar titlurile cu maturitate asemanatoare din Spania au scazut cu noua puncte de baza, pana la 5,61%. Costul de finantare al Italiei pe zece ani a scazut cu trei puncte de baza, la 5,05%, in timp ce dobanda obligatiunilor pe doi ani a scazut cu sapte puncte de baza, pana la 2,24%.

Curtea Constitutionala a Germaniei a dat unda verde Mecanismului European de Stabilitate, limitand insa participatia statului pe care il reprezinta la 190 de miliarde de euro, orice suma care depaseste aceasta valoare urmand sa aiba nevoie de aprobarea Parlamentului.

Astfel, planul de salvare al zonei euro se poate desfasura fara probleme dupa ce BCE a anuntat programul de achizitie de titluri de stat, iar MES a primit acordul de functionare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#apreciere burse MES, #apreciere euro MES, #reactii piete decizie MES , #Indicii bursieri