Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BVB a deschis in crestere prima sesiune a anului

BVB a deschis in crestere prima sesiune a anului


Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a deschis in crestere sedinta de tranzactionare de miercuri, prima din anul 2012, iar indicele general al pietei BET-C a inregistrat o apreciere de 0,45% in primele cinci minute de la debutul tranzactiilor.

Indicele BET-FI al SIF-urilor a consemnat o crestere mai accentuata, de 1,7%, indicele principal BET, ce reflecta evolutia celor mai lichide 10 actiuni listate, era in urcare cu 0,75%, iar ROTX a crescut cu 1,35%.

Inca din primele minute au fost consemnate 36 de transferuri cumuland 614.140 lei cu actiuni Fondul Proprietatea (FP), a caror cotatie a urcat cu 1,17%.

Cu actiuni SIF5 Oltenia au fost realizate in deschidere opt tranzactii, iar cotatia a urcat cu 2,18%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a crescut cu 0,96%, iar indicele sectorial pentru energie si utilitati BET-NG a consemnat o depreciere de 0,06 procente.

Lichiditatea BVB era de 204.078 euro, iar pe piata RASDAQ a BVB au fost inregistrate transferuri de actiuni de numai 57 de euro in primele cinci minute de la deschidere.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 829 ori