Bursele europene, la minimul ultimelor sapte saptamani

Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 11:30
865 citiri
Bursele europene, la minimul ultimelor sapte saptamani

Bursele europene au deschis in scadere, la minimele ultimelor sapte saptamani, actiunile miniere coborand puternic dupa date dezamagitoare din industria chineza, care au alimentat temerile privind cresterea economica globala la o zi dupa revizuirea in sens negativ a PIB-ului SUA in trimestrul trei.

Indicele FTSEurofirst 300 al celor mai importante actiuni europene a coborat cu 0,9% pana la ora 8:03 GMT (10:03 ora Romaniei), atingand cel mai redus nivel de la inceputul lunii octombrie.

Industria manufacturiera din China s-a contractat in noiembrie cu cel mai mare procent din ultimele 32 de luni, in principal din cauza scaderii volumului comenzilor noi, potrivit unui sondaj preliminar PMI. Datele au alimentat temerile ca economia chineza s-ar putea indrepta catre o "aterizare dura", impingand lumea mai aproape de o recesiune globala.

Datele privind cresterea economica a SUA din trimestrul al treilea au fost revizuite marti de la plus 2,5% la plus 2% raportat la aceeasi perioada a anului trecut.

Actiunile miniere au coborat in medie cu 1,9%, China fiind cel mai mare consumator de metale din lume.

In Asia, indicele MSCI al burselor din afara Japoniei a coborat cu 2,2%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#burse europene, #prabusire banci europene, #indici burse europene , #Indicii bursieri