Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bursele europene dau semne de revenire. Actiunile s-au apreciat si cu 22%

Bursele europene dau semne de revenire. Actiunile s-au apreciat si cu 22%


Titlurile europene s-au apreciat in prima sedinta de tranzactionare a saptamanii, pe fondul informatiilor predominant favorabile din sfera companiilor.

Indicele pan-european Dow Jones Stoxx 600 a crescut cu 0,3%, pana la 304,34 p., in timp ce indicele EuroStoxx 50 s-a apreciat cu 1,1%, pana la 2 795 p., pe un rulaj redus cu 66% sub media ultimelor saptamani in contextul lipsei unor indicatori macroeconomici, dar si a opririi de la tranzactionare a pietei americane. Indicii DAX 30 si CAC 40 au consemnat ritmuri de crestere de 0,9%, respectiv 1%, informeaza SSIF Broker.

Vedeta burselor europene: Club Mediterranee. Actiunile au urcat cu 22%

Se remarca evolutia cotatiilor Commerzbank, in urcare cu 4,5%, dupa recomandarea de cumparare emisa de Equinet Bank.

Titlurile SAP au urcat cu 2,1%, pe fondul renuntarii la planurile de cumparare a companiei Jive.

Actiunile Vivendi au crescut cu 2,8%, ca urmare a interesului manifestat de companiile din Orientul Mijlociu pentru participatia la Vivendi Maroc.

Cotatiile Fiat s-au apreciat cu 4,4%, pe fondul eforturilor unor politicieni pentru a determina compania sa mentina fabricile din Italia.

Nu in ultimul rand, titlurile Club Mediterranee au urcat cu 22%, ca urmare a speculatiilor privind posibila preluare a companiei.

Pe de alta parte, cotatiile Praktiker au scazut cu 6,4%, dupa recomandarea de vanzare emisa de Commerzbank.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1290 ori