Bursele din Asia si moneda euro au urcat usor marti

Marti, 20 Decembrie 2011, ora 10:24
1140 citiri
Bursele din Asia si moneda euro au urcat usor marti

Bursele din Asia si moneda euro au urcat usor marti, insa atmosfera din piete a continuat sa fie dominata de temerile privind esecul incercarilor de a pune capat crizei datoriilor de stat din zona euro si efectul noilor reglementari din sectorul bancar asupra profiturilor institutiilor financiare.

Aversiunea fata de risc s-a manifestat inca de luni, dupa anuntarea mortii liderului nord-coreean Kim Jong-il, care a crescut riscul de instabilitate in regiune si a determinat investitorii sa vanda active riscante si sa se reorienteze catre siguranta relativa oferita de dolar.

Traderii noteaza ca rulajul redus caracteristic perioadei sarbatorilor de iarna ar putea exagera variatiile, insa un nou val masiv de vanzari este putin probabil in lipsa unui nou "catalizator", spre exemplu reducerea unor ratinguri de tara in zona euro.

Indicele MSCI al burselor asiatice din afara Japoniei a urcat marti cu pana la 0,7%, dupa ce a pierdut luni 2,9%. Bursa din Coreea de Sud, care a scazut luni cu pana la 5%, a urcat marti cu 0,7%.

Indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a inchis in urcare cu 0,5%, revenind de la minimul ultimelor trei saptamani, atins luni.

Moneda euro evolueaza in apropiere de 1,301 dolari, in urcare usoara de la minimul sedintei de tranzactionare de luni, de 1,2983 dolari. Euro a atins saptamana trecuta minimul ultimelor 11 luni, de 1,2944 dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#burse asia, #indici bursieri, #apreciere euro, #indice Nikkei , #Indicii bursieri