Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Apatie pe piata bursiera

Apatie pe piata bursiera

Sedinta de ieri a fost marcata in principal de o lichiditate redusa, cu mult sub media ultimelor zile. Valoarea totala a transferurilor perfectate ieri a fost de numai 26,6 milioane RON, putin mai mult de jumatate din cea de marti. Nici indicii bursieri nu au evoluat spectaculos, acestia inchizind la valori apropiate celor de marti. Indicele care urmareste evolutia actiunilor SIF a aratat o relativa stagnare a acestor titluri, variind cu +0,36%. Indicele celor mai lichizi zece emitenti, BET, s-a apreciat cu +0,12%, iar indicele intregii piete, BET-C, a fost singurul care a scazut usor, cu -0,03%. In legatura cu aceasta evolutie modesta a Bursei, este important de remarcat faptul ca A"in mod similar au evoluat si bursele din regiune, cu exceptia Ungariei, unde indicele principal inregistra la inchidere o scadere mai mare de 2%A", dupa cum subliniaza analistii de la A"Prime TransactionA".

La categoria intii a Bursei, cel mai tranzactionat emitent a fost A"Banca TransilvaniaA" cu un rulaj de 4,2 milioane RON. Pretul mediu la nivelul sedintei de ieri a fost de 1,4826RONpentru un titlu TLV iar sedinta s-a inchis la 1,49 RON, nivel similar cu ziua de marti. O apreciere mai puternica a inregistrat-o celalalt emitent din sectorul bancar A"BRDGSGA", a carui cotatie a cistigat 1,7%. La inchiderea sedintei de tranzactionare, pretul de referinta a fost de 18,2 RON/titlu, pe fondul unei valori totale a transferurilor de 2,3 milioane RON.

SIF-urile au facut si ieri peste 40% din piata, dar sumele transferate nu au fost prea mari, comparativ cu sedintele anterioare. Cel mai lichid emitent a fost SIF2 A"MoldovaA" cu o valoare totala a transferurilor de peste 3 milioane RON. Cotatia s-a apreciat usor, cu 0,4%, la inchidere pretul fiind de 2,42 RON/titlu. In cursul zilei de ieri SIF A"MoldovaA" a achizitionat 80.000 de titluri A"BiofarmA" si a ajuns la o participatie de 10,0199% la capitalul social al emitentului. Cea mai puternica apreciere au avut-o titlurile SIF4 A"MunteniaA" care au cistigat in sedinta de ieri 1,9% dupa ce pierdusera mai mult de patru procente marti. Actiunile SIF3 A"TransilvaniaA" si-au mai temperat aprecierea cauzata de majorarea capitalului social, inchizind sedinta de ieri cu un plus de doar 0,4%. Singurul SIF care a inchis pe pierdere a fost SIF1 A"Banat CrisanaA", probabil datorita faptului ca investitorii isi marcheaza profiturile realizate in ultimele zile.

In sectorul petrolier, cea mai importanta modificare au inregistrat-o titlurile SNP, care au pierdut 2,5%. La inchiderea sedintei, o actiune SNP valora 0,5850 RON, cu toate ca maximul atins ieri a fost de 0,6 RON/titlu. Titlurile A"RompetrolA" au pierdut 1,2%, situindu- se pe un trend descendent inca de la deschidere. O serie de ordine de cumparare aparute la mijlocul zilei au dus cursul la 0,083 RON dar acesta a intrat repede pe trendul descendent initial iar sedinta de tranzactionare s-a inchis la 0,0816 RON/titlu.

Alexandra Maris

BURSA - COTIDIANUL OAMENILOR DE AFACERI

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1042 ori