Actiunile europene, aurul si petrolul scad inaintea intalnirii de urgenta G7

Marti, 05 Iunie 2012, ora 14:34
1384 citiri
Actiunile europene, aurul si petrolul scad inaintea intalnirii de urgenta G7

Actiunile europene s-au prabusit marti inainte de intrunirea prin teleconferinta a ministrilor de Finante din tarile membre G7, unde se va discuta actionarea rapid impotriva agravarii crizei datoriilor.

Moneda unica, care la inceputul zilei a atins maximul ultimei saptamani de 1,2543 dolari/euro, a scazut cu 0,5% pana la 1,2442, cand ministrul Bugetului din Spania si-a exprimat ingrijorarea privind costul de imprumut cu doar doua zile inainte de o astfel de actiune, scrie Reuters.

Problemele Spaniei si amenintarea pe care o prezinta pentru restul lumii, vor fi discutate intr-o teleconferinta a ministrilor de Finante si guvernatorilor din SUA, Canada, Japonia, Marea Britanie, Germania, Franta si Italia (G7) spre sfarsitul zilei de marti.

"Cred ca reprezentantii G7 vor pune presiune pe Europa pentru accelerarea rezolvarii crizei, ceea ce inseamna si cresterea presiunii asupra guvernului din Spania", a spus economistul sef al AXA Group, Eric Chaney.

Indicele european Stoxx 50 a coborat cu 0,4% marti. Stirea despre discutiile dintre membri G7 a impulsionat o apreciere a indicelui MSCI al actiunilor din regiunea Asia-Pacific cu 1,2 procente, dupa patru zile de depreciere.

De asemenea, petrolul Brent s-a ieftinit, coborand sub pragul de 99 dolari pe baril, dupa ce, luni, s-a ieftinit pana la minimul ultimelor 16 luni, 95,63 dolari pe baril. Uncia de aur s-a ieftinit de asemenea cu 0,2% pana la 1.615 dolari.

#depreciere actiuni europene, #pret petrol, #pret aur , #Indicii bursieri