Pretul aurului a crescut pana la 1,659 dolari/uncia

Marti, 27 Septembrie 2011, ora 17:34
1649 citiri
Pretul aurului a crescut pana la 1,659 dolari/uncia

Pretul pentru aur a crescut cu 4%, marti, in timp ce valoarea argintului a crescut cu 8 procente, in conditiile in care preturile scazute au atras cumparatori inapoi pe piata, iar altii ai-au investit banii in active cu greutate, dupa ce Grecia si-a reconfirmat dorinta de a indeplini obievtivele bugetare.

Cel mai tranzactionat contract pentru aur, in livrarile pentru luna decembrie, a crescut cu 64.30 dolari, sau 4%, pana la 1,659 dolari/uncia pe divizia Comez de la New york Mercantile Exchange, potrivit The Wall Street Journal.

Aurul tranzactionat in livrarile pentru septembrie a crescut cu 67.40 de dolari, sau 3.9%, pana la 1,653.90 dolari/uncia.

Pretul aurului a crescut considerabil dupa ce a atins, luni, nivelul minim al ultimelor doua luni, datorita faptului ca investitorii au fost atrasi de pretul mic al metalului pretios.

In plus, piata a inregistrat un sentiment pozitiv, marti, dupa ce prim-ministrul grec George Papandreou a declarat ca Grecia isi va indeplini toate promisiunile.

Contractele futures pentru argint au urmat exemplul aurului, iar livrarile metalului pentru luna decembrie a crescut recent cu 2,544 dolari, sau 8.5%, la doar 32.520 dolari/uncia.

Chiar si devalorizarea dolarului a venit ca sprijin pentru aprecierea metalelor pretioase.

Moneda americana a scazut in fata unei serii de valute, indezul ICE Dollar scazand la 77.842, de la valoarea de 78.000, inregistrata luni.

Aurul si argintul, pe fondul unu dolar devalorizat, par mai ieftine pentru acumparatorii care folosesc valute straine.

#pretul aurului, # aur, # pret argint , #Futures