Criza nucleara din Japonia prabuseste Bursa din Tokyo

Marti, 15 Martie 2011, ora 11:26
1737 citiri
Criza nucleara din Japonia prabuseste Bursa din Tokyo

Indicele Nikkei, al Bursei din Tokyo, s-a prabusit marti cu 18%, pe fondul panicii care i-a cuprins pe investitori in urma agravarii crizei nucleare din Japonia, dar a reusit sa incheie sedinta de tranzactionare la valoarea de 8.605,15 puncte, in scadere cu 10,55%, relateaza Le Figaro, citat de NewsIn.

Dupa o noua explozie si un incendiu la centrala de la Fukushima, premierul nipon a admis, pentru prima oara, ca nivelul radiatiilor la fata locului a crescut, punand in pericol sanatatea oamenilor.

Banca centrala japoneza a intervenit din nou, anuntand o injectie de capital de 70 de miliarde de euro, care se adauga celei de 131 de miliarde de euro promisa luni, dar investitorii au intrat in panica in urma discursului tinut de premier, provocand prabusirea bursei.

Autoritatile au oprit de la tranzactionare anumite produse bursiere pentru a temporiza caderea indicilor, iar activitatea a atins un nivel record de 5,78 miliarde de actiuni tranzactionate pe piata principala a Bursei de la Tokyo. 

Contractele futures pe indicele Nikkei indica un declin in sesiunile de tranzactionare viitoare, afisand o scadere de 11%.

Bursele de la Paris si New York vor resimti si ele socul Bursei de la Tokyo, fiind de asteptat scaderi in privinta contractelor futures, mai noteaza Le Figaro.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Creditarea privată, în creștere, în luna februarie – TradeVille
Creditarea privată, în creștere, în luna februarie – TradeVille
Creditarea Privata, In Creștere, In Luna Februarie Conform datelor BNR, creditarea privata a crescut, in luna februarie 2024, cu 4.9% fata de aceeași perioada a anului precedent, soldul...
#bursa, #criza, #criza nucleara, #cutremur japonia, #indici, #tokyo , #Futures