Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CNVM a aprobat lansarea contractului futures pe petrol, la Sibex

CNVM a aprobat lansarea contractului futures pe petrol, la Sibex

Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu (Sibex) a anuntat marti primirea din partea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) a certificatului de inregistrare a contractului futures pe petrol avand simbolul DEOIL_LSC, relateaza NewsIn.

Activul suport al noului instrument este petrolul de tip Light Sweet Crude.

Marimea obiectului contractului este de 100 lei x cotatia in dolari SUA pentru un baril de petrol de tip Light Sweet Crude, cotatia este in dolari pe baril. iar pasul de tranzactionare este de 0,01 puncte (1 RON pe contract).


Noul instrument va fi disponibil cu scadente de una, doua si trei luni.


Data scadentei este a cincea zi lucratoare anterioara celei de-a 25-a zi calendaristice din luna precedenta lunii de scadenta.


"Pozitiile ramase deschise se lichideaza prin decontare finala in fonduri, respectiv prin plata in lei a diferentelor dintre valoarea contractului si 100 x valoarea pretului de cotare (settlement price) a contractului futures E-mini Sweet Crude Oil pentru aceeasi scadenta, publicat de Chicago Mercantile Exchange in ziua scadentei contractului DEOIL_LSC", se arata in comunicat.


Marjele pentru acest instrument vor fi calculate si anuntate de catre Casa Romana de Compensatie, urmand ca noul contract sa fie lansat pana la finalul lunii martie. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1073 ori
Citeste mai multe desprecnvm contractul futures petrol sibex