Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bursa din Sibiu vrea sa intermedieze 6 milioane de contracte futures, in acest an

Bursa din Sibiu vrea sa intermedieze 6 milioane de contracte futures, in acest an

In primului trimestru din acest an, pe piata la termen de la Sibiu au fost tranzactionate peste 1,44 milioane contracte, ceea ce reprezinta 93,10% din volumul primului semestru al anului trecut si aproape dublu fata de perioada similara din 2006.

"Dezvoltarea spectaculoasa a BMFM Sibiu a continuat si in primul trimestru din acest an, a declarat presedintele sau, dl. Teodor Ancuta. O contributie esentiala a avut-o luna martie care, prin volumul si valoarea corespunzatore, se plaseaza pe locul al treilea intre cele mai bune perioade de tranzactionare. Rezultatele ne indreptatesc sa tintim tranzactionarea in acest an a unui volum echivalent cu cel realizat cumulat in cei 9 ani anteriori de experienta, peste 6 milioane de contracte, devenind astfel cea mai puternica bursa de derivate din sud-estul Europei".

Luna trecuta au fost tranzactionate aproximativ 600.000 contracte futures si optiuni, in crestere cu 56,11% comparativ cu luna precedenta, valoarea contractelor reprezentand echivalentul a 443,4 milioane de euro, se arata intr-un comunicat al BMFM. In raport cu martie 2006, s-a inregistrat o crestere de 607,47% in cazul optiunilor si cu 62,56% in cel al contractelor futures.

Intr-un top al recordurilor istorice la BMFM Sibiu, martie 2007 ocupa locul al treilea, fiind devansata de octombrie si noiembrie 2006.

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 829 ori