Presiuni de cumparare intacte in piata aurului

Marti, 08 Ianuarie 2008, ora 13:47
1401 citiri
Presiuni de cumparare intacte in piata aurului

Dinamica recenta a pretului aurului si al platinei sugereaza ca presiunile de cumparare care au ajutat cele doua piete sa atinga recent maxime absolute raman deocamdata intacte.

Preturile la nivelul producatorilor din zona euro au crescut in noiembrie cu 4.1% fata de aceeasi perioada a anului 2006. Consensul era pentru o cifra de 3.9%.

Inflatia in zona euro in decembrie a fost de 3.1% (fata de aceeasi luna a anului 2006) - cifra, identica cu cea record raportata pentru noiembrie, venind in linia consensului. Nivelul maxim al inflatiei acceptat de catre Banca Centrala Europeana este de 2.0%.

Rata somajului in zona euro s-a stabilizat in noiembrie la 7.2% - aceeasi valoare inregistrandu-se si in octombrie.Atat Banca Centrala Europeana cat si Banca Angliei vor lua primele decizii de politica monetara din acest an joi 10 ianuarie.

Rezervele valutare in administrarea Autoritatii Monetare din Hong Kong au crescut in decembrie pana la $152.7 miliarde, fata de $150.4 miliarde in noiembrie si $142.2 miliarde in octombrie. Surplusul de peste $8 miliarde inregistrat de la sfarsitul lunii octombrie pana la sfarsitul lunii noiembrie s-ar putea datora in buna parte interventiilor directe ale Autoritatii Monetare din Hong Kong - care are functiile unei banci centrale - in piata forex in directia prevenirii unei aprecieri rapide a dolarului Hong Kong (tema care a preocupat intens pietele globale in a doua jumatate a anului trecut).

Banca centrala a Indoneziei a anuntat astazi mentinerea ratei cheie a dobanzii la 8.0%.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.