Western Union are planuri de dezvoltare pe baza cresterii emigratiei

Joi, 12 Octombrie 2006, ora 09:47
817 citiri

Western Union Company, a fost cotata pe bursa din New York incepand cu aceasta luna si vrea sa se extinda pentru a ramane liderul mondial al transferurilor rapide de bani, pe fondul cresterii migratiei internationale, potrivit presedintelui companiei, Christina Gold.Anul acesta, compania a devenit independenta prin separarea de First Data. "Separarea de First Data creeaza oportunitati generoase pentru Western Union in directia consolidarii marcii, a extinderii si a aprofundarii relatiei cu clientii si cu agentii, precum si a reinvestirii fluxului nostru puternic de lichiditati in dezvoltarea afacerii", a declarat Gold.

"Intentionam sa ne continuam cresterea si in perioada urmatoare, pe baza oportunitatilor create de tendintele pe termen lung in ceea ce priveste migratia si de numarul din ce in ce mai mare de transferuri internationale de bani", a continuat Gold.

Reprezentantii companiei spera ca listarea independenta la bursa va permite Western Union sa se concentreze pe activitatile sale de baza. Regiunile cu cea mai mare crestere viitoare vor fi situate in Europa, Orientul Mijlociu, Africa si America de Sud, care cuprind 120 de tari si teritorii dependente cu agenti Western Union "de la oficii postale la banci si magazine", considera conducerea companiei.

Western Union este "printre putinele companii din lume care genereaza venituri de peste 4 miliarde dolari cu mai putin de 5.000 de angajati", se mentioneaza intr-un comunicat de miercuri al companiei.

"Western Union va continua sa se dezvolte in acord cu oportunitatile oferite de piata globala a transferurilor de bani si sa-si extinda reteaua de agenti", se mai arata in comunicat.

Western Union a fost fondata in 1851 ca firma de telegraf, sub numele initial de The New York and Mississippi Valley Printing Telegraph Company. Ea are doua companii afiliate - Orlandi Valuta si Vigo - si dispune de o retea de peste 270.000 de locatii ale agentilor, care acopera peste 200 de tari si teritorii dependente, potrivit reprezentantilor companiei.

NewsIn