Pretul petrolului se indreapta spre un nou record

Vineri, 17 Iunie 2011, ora 22:46
1559 citiri
Pretul petrolului se indreapta spre un nou record

Pretul petrolului se indreapta, vineri, spre cel mai mare declin saptamanal din ultimele sase saptamani, din cauza perspectivelor economice nefavorabile si a riscurilor implicate de criza datoriilor suverane din Europa. 

Cel mai mare declin a fost inregistrat de petrolul destinat pietei americane, care si-a majorat decalajul fata de cotatia petrolului Brent cu peste un dolar, la 19,5 dolari pe baril. La ora 16:19 GMT, pretul petrolului Brent, cu livrare in august, era tranzactionat in scadere cu 96 de centi, la 113,06 dolari pe baril, dupa ce in timpul sedintei a atins un minim de 111,05 dolari pe baril.

Cotatia petrolului destinat pietei americane, cu livrare in iulie, a scazut cu 1,88 dolari, la 93,07 dolari pe baril, iar in timpul tranzactiilor a coborat la 92,12 dolari pe baril.

Pretul petrolului american a scazut cu aproape 6% in ultima saptamana, la cel mai redus nivel atins dupa februarie, cand a izbucnit razboiul din Libia. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Creștere puternică a cererii globale de petrol în 2024. Prognoză pozitivă în următoarele două decenii
Creștere puternică a cererii globale de petrol în 2024. Prognoză pozitivă în următoarele două decenii
OPEC anticipează o utilizare solidă a combustibililor în lunile de vară şi şi-a menţinut previziunile sale de creştere relativ puternică a cererii globale de petrol în 2024, evidenţiind...
#petrol, #record pret petrol, #criza datorii , #Cotatii