Pretul petrolului scade pana la 83 de dolari

Marti, 06 Septembrie 2011, ora 10:01
1604 citiri
Pretul petrolului scade pana la 83 de dolari

Pretul petrolului a scazut pana la aproximativ 83 de dolari pe baril, marti, in Asia, pe fondul ingrijorarilor din partea investitorilor ca o recesiune in tarile dezvoltate ar putea scadea echitatile si comoditatile. 

Indicele de referinta pentru livrarile din luna octombrie a scazut cu 3.02 dolari pana la 83.43 dolari, la mijlocul zilei in Singapore, pe tranzactia electronica de pe piata din New York. Petrolul s-a stabilit ultima data la 86.45 de dolari, vineri, intrucat pietele din SUA au fost inchise luni pentru sarbatoarea de "Ziua Muncii", scrie The Associated Press.

In Londra, petrolul Brent pentru livrarea din Octombrie a stagnat la 110.08 dolari pe piata ICE Futures.

Pietele de capital europene si asiatice au scazut drastic in aceasta saptamana, in conditiile unei cresteri a ingrijorarilor privind criza datoriilor in tarile care folosesc moneda unica europeana, care ar putea submina cresterea economica, atat in Europa, cat si la nivel global.

In allta tranzactie Nymex pentru contractele futures din luna Octombrie, petrolul a scazut cu 5.1 centi pana la 2.95 de dolari pe galon, iar contractele futures pentru benzina au scazut cu 6.1 centi pana la 2.78 dolari pe galon. Pretul gazului natural pentru livrarile din octombrie au scazut cu 0.4 centi pana la 3.87 dolari pe 0.0283 metri cubi.

#cotatii petrol, #pret petrol, #scaderi petrol , #Cotatii