Pretul petrolului, in crestere la bursele electronice din Asia - 10 Iulie 2008

Joi, 10 Iulie 2008, ora 09:35
1173 citiri
Pretul petrolului, in crestere la bursele electronice din Asia - 10 Iulie 2008

Pretul petrolului a crescut, joi, la bursele electronice din Asia, pe fondul tensiunilor legate de testele cu rachete efectuate de Iran, miercuri, arata AFP.In schimburile matinale, pretul petrolului "light sweet crude", cu livrare in august, a crescut cu 63 de centi, la 136,68 dolari/baril. Miercuri, petrolul se depreciase pana la nivelul 136,05 dolari/baril.


Cotatia petrolului Brent, din Marea Nordului, cu livrare in august, a crescut cu 51 de centi, la 137,09 dolari/baril.


Petrolul s-a apreciat dupa ce Iranul, al patrulea producator de petrol al lumii, a anuntat miercuri ca a efectuat un test cu o racheta capabila sa ajunga in Israel.


Iranul si-a intensificat in ultima vreme disputa cu Occidentul asupra programului nuclear pe care il dezvolta. Statele Unite si Israelul acuza oficialii de la Teheran ca vor sa construiasca arme nucleare, sub acoperirea unui program nuclear civil.


Iranul insista ca programul sau nuclear este pasnic si nu are alt scop decat sa produca energie, dar fara a convinge. Pe de alta parte, Israelul este considerat singura tara din Orientul Mijlociu care dispune deja de un arsenal nuclear.