Pretul petrolului a depasit 81 dolari pe baril

Marti, 03 August 2010, ora 09:27
1121 citiri
Pretul petrolului a depasit 81 dolari pe baril

Pretul petrolului a crescut, luni, cu peste 3% si a depasit 81 de dolari pe baril, sustinut de optimismul investitorilor care a determinat si aprecierea cotatiilor pe pietele de capital, transmite Reuters, precizeaza Mediafax.

Un alt factor care alimenteaza cererea de petrol este cotatia redusa a dolarului, principala valuta folosita pe bursele de marfuri.

La ora 15:39 GMT, petrolul destinat pietei americane, cu livrare in septembrie, era cotat in urcare cu 2,64%, la 81,59 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel atins dupa data de 5 mai.

Pretul petrolului Brent, de referinta la bursa din Londra, a avansat cu 2,78 dolari, la 80,96 dolari pe baril, nivel maxim dupa 13 mai.

Cotatiile de pe Wall Street sunt in crestere, ca urmare rezultatelor peste asteptari raportate de companii si date peste asteptari privind industria prelucratoare americana, in timp ce indicele celor mai mari companii europene a atins la inchidere maximul ultimelor trei luni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Creștere puternică a cererii globale de petrol în 2024. Prognoză pozitivă în următoarele două decenii
Creștere puternică a cererii globale de petrol în 2024. Prognoză pozitivă în următoarele două decenii
OPEC anticipează o utilizare solidă a combustibililor în lunile de vară şi şi-a menţinut previziunile sale de creştere relativ puternică a cererii globale de petrol în 2024, evidenţiind...
#pret, #petrol, #baril, #dolari , #Cotatii