Pretul petrolului a depasit 71 de dolari/baril

Joi, 20 August 2009, ora 10:31
1332 citiri
Pretul petrolului a depasit 71 de dolari/baril

Pretul barilului de petrol a depasit, miercuri, 71 de dolari, inversand trendul de scadere din prima parte a sedintei de tranzactionare, in urma datelor privind o recuperare a cererii de titei in Statele Unite, transmite Mediafax.

Pana la 15:00 GMT, cotatia petrolui a urcat cu 1,49 de dolari, la 70,68 dolari pe baril, dupa ce a atins un maxim al zilei de 71,35 dolari.

Petrolul Brent a crescut cu 1,03 dolari, la 73,4 dolari pe baril.a

Administratia SUA pentru Informatii in Domeniul Energiei a anuntat ca stocurile de titei a celei mai mari economii a lumii au scazut cu 8,4 milioane de barili saptamana trecuta, in timp ce analistii se asteptau la o crestere de 1,3 milioane de barili.

Inversarea trendului de scadere a cotatiei barilului de petrol a fost sustinuta si de deprecierea dolarului fata de euro.

Declinul dolarului contribuie la cresterea pretului materiilor prime, intrucat acestea devin mai ieftine pentru cumparatorii detinatori ai altor monede.

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#petrol, #administratie, #titei, #euro, #dolar , #Cotatii