Petrolul se scumpeste, sustinut de deprecierea dolarului

Joi, 10 Septembrie 2009, ora 09:59
1494 citiri
Petrolul se scumpeste, sustinut de deprecierea dolarului

Pretul petrolului a crescut miercuri pentru a treia sedinta consecutiv, in contextul in care analistii estimau ca statisticile vor indica o noua scadere a stocurilor din Statele Unite, inainte de reuniunea Organizatiei Tarilor Explortatoare de Petrol (OPEC), potrivit MarketWatch.com, informeaza NewsIn.

Sustinand, de asemenea, scumpirea petrolului, moneda americana s-a depreciat miercuri pana a cele mai scazute cotatii din acest an fata de euro si yen, in conditiile in care cresterile bursiere din ultimul timp au sporit cererea investitorilor pentru active cu randament mai mare.

In jurul ore 18.00, ora Romaniei, pretul petrolului 'light sweet' cu livrarea in octombrie a avansat cu 41 centi, la 71,51 dolari/baril, iar pretul petrolului Brent, din Marea Nordului, a crescut cu 68 centi, la 70,10 dolari/baril.

Institutul Petrolier American si Administratia Informatiilor din Energie urmeaza sa publice fiecare rapoartele legate de stocuri cu o zi mai tarziu (miercuri seara, respectiv joi dimineata la Washington), din cauza sarbatorii Zilei Muncii, de luni.

Analistii estimeaza ca datele vor indica o scadere a stocurilor cu 1,8 milioane barili in saptamana ce s-a incheiat pe 4 septembrie.

Statele OPEC, ce acopera circa o treime din cererea mondiala de petrol, urmeaza sa se reuneasca la Viena miercuri seara.

Analistii prevad ca OPEC va mentine cotele de exporturi, cerand tarilor membre sa se limiteze la actualele norme de productie.

#petrol, # pret, # dolar, # opec , #Cotatii