Petrolul s-ar putea scumpi la 60 de dolari/baril

Luni, 13 Aprilie 2009, ora 09:10
921 citiri
Petrolul s-ar putea scumpi la 60 de dolari/baril

Pretul petrolului ar putea urca la 60 de dolari/baril in al treilea trimestru al anului, insa un nivel de 75-80 de dolari/baril ar fi necesar pentru asigurarea viitoarelor livrari, a spus ministrul iranian al petrolului, Gholamhossein Nozari, scrie Reuters.

Oficialul a facut un apel la mai multa cooperare intre cei 12 membri ai Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) si ceilalti producatori, pentru stabilizarea pietei petrolului.

Vineri, pretul petrolului a urcat cu 5,8%, la 52,24 dolari/baril, cotatia titeiului fiind sprijinita de cresterile de pe Wall Street. Membrii OPEC se vor intalni in 28 mai pentru a discuta asupra productiei de petrol a cartelului.

Declaratiile oficialului vin in contextul in care Agentia Internationala pentru Energie (AIE) a estimase vineri o scadere a cererii mondiala de petrol in 2009 cu 2,4 milioane barili/zi, in contextul in care a subliniat ca o revenire economica nu va avea loc pana in 2010.

Astfel, cererea de anul acesta ar ajunge la 83,4 milioane barili petrol/zi, cu aproximativ un milion barili petrol/zi mai putin fata de estimarile anterioare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#petrol, #burse, #opec, #brokeri , #Cotatii