Euro castiga teren pentru a doua zi consecutiv

Vineri, 28 Mai 2010, ora 15:56
1001 citiri
Euro castiga teren pentru a doua zi consecutiv

Moneda europeana s-a apreciat in fata dolarului american pentru a doua zi consecutiv, dupa ce investitorii speculativi care pariau pe depreciere au fost nevoiti sa cumpere pentru a-si acoperi pozitiile, informeaza Bloomberg, precizeaza NewsIn.

Moneda unica a redus din pierderile inregistrate in ultimele sase luni in fata dolarului american, dupa ce indicii bursieri Stoxx Europe 600 si MSCI World au inregistrat cresteri sustinute in ultimele trei zile.

Won-ul sud-coreean s-a apreciat si el, dupa ce investitorii straini si-au recapatat increderea in titlurile asiatice.

Lira sterlina s-a depreciat, pe fondul publicarii unui raport cu privire la increderea consumatorilor britanici, care a scazut pana la un minim al ultimelor cinci luni in mai.

Euro s-a apreciat cu 0,5%, pana la cotatia de 1,2418 dolari vineri dimineata la Londra, dupa ce marti la New York se cifra la 1,2345 dolari.

In luna mai, euro s-a depreciat cu 6,1%.

Moneda europeana a castigat teren si in fata yenului, euro fiind cotat la 113,16 yeni, dupa o scadere lunara de 9,3% in fata monedei japoneze.

Dolarul american s-a apreciat usor in fata monedei japoneze, cu 0,1%, fiind cotat la 91,15 yeni.

"Evolutia descendenta a monedei europene stagneaza, in timp ce investitorii speculativi isi ling ranile", a declarat Gavin Friend, strateg la National Australia Bank din Londra.

"Din punct de vedere tehnic, cel mai mare risc in raportul cu dolarul este aprecierea", a adaugat Friend.

Moneda unica europeana s-a depreciat cu 7,5% anul acesta in fata principalelor valute, conform indicilor valutari corelati ai Bloomberg, pe fondul temerilor investitorilor legate de posibila destramare a Zonei euro din cauza crizei deficitelor bugetare ale statelor membre UE.

In schimb, dolarul american s-a apreciat cu 8,4%, in timp ce yenul a castigat aproape 11%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#apreciere, #cotatii, #euro, #moneda , #Cotatii