Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Dreptul de explorare OMV Petrom in perimetrul Neptun a fost extins

Dreptul de explorare OMV Petrom in perimetrul Neptun a fost extins

Perioada in care OMV Petrom (SNP) are drept de explorare in perimetrul Neptun din bazinul Marii Negre a fost prelungita, miercuri, de Guvern cu cinci ani, anunta Mediafax.

Sedinta de miercuri a Guvernului a fost intrerupta in jurul orei 15.00 si reluata la ora 17.00, interval in care a fost analizat un proiect de hotarare privind prelungirea cu cinci ani a perioadei totale de 30 ani in care OMV Petrom (SNP) are drept de explorare in perimetrul Neptun din bazinul Marii Negre.

Proiectul de hotarare a fost introdus pe agenda suplimentara a sedintei de guvern.

"Actul normativ este pus in acord cu unele observatii ale Ministerului Justitiei", au declarat anterior surse oficiale.

Potrivit acestora, sedinta de guvern a fost intrerupta deoarece Ministerul Justitiei a apreciat ca analiza de oportunitate privind prelungirea perioadei de explorare este una "succinta" si trebuie mai bine "fundamentata".

Actul normativ aproba un nou act aditional, al doilea, la Acordul de concesiune pentru explorare, dezvoltare si exploatare petroliera in perimetrul XIX-Neptun.

Acordul de concesiune a fost aprobat prin hotarare de guvern in anul 2000.

Guvernul a stabilit, marti, un pret minim de vanzare a pachetului de 9,84% din actiunile OMV Petrom (SNP) de 0,3708 lei/titlu, cu 2,6% sub ultima cotatie de la bursa de luni.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1244 ori
Citeste mai multe despreexplorare omv petrom omv petrom