Cursul euro/dolar a depasit pragul de 1,3

Vineri, 16 Iulie 2010, ora 19:10
1704 citiri
Cursul euro/dolar a depasit pragul de 1,3

Cursul valutar al euro a depasit pragul de 1,3 dolari pe unitate si a atins astfel un nou maxim al ultimelor doua luni, sustinut de dobanzile interbancare ridicate de pe piata europeana, informeaza Reuters, citat de Mediafax.

Dolarul s-a depreciat si fata de yen, la cel mai redus nivel din ultimele sapte luni, afectat de date economice nefavorabile din Statele Unite care subliniara ritmul lent al redresarii.

Preturile de consum din SUA au scazut in iunie pentru a treia luna consecutiv, in timp ce increderea americanilor in economie a coborat in iulie la un minim al ultimelor 11 luni.

La inceputul tranzactiilor de la New York, cursul euro era cotat in urcare cu 0,3%, la 1,2973 dolari pe unitate, dupa ce a atins 1,3008 dolari pe unitate pe platforma electronica EBS, cel mai ridicat nivel in doua luni.

Euro s-a apreciat cu peste 9% de la minimul ultimilor patru ani, de 1,1875 dolari pe unitate, atins pe 7 iunie, dupa ce succesul unor emisiuni de obligatiuni ale Greciei, Portugaliei si Spaniei a atenuat temerile legate de problema datoriilor ridicate ale statelor.

#cotatie, #curs, #dolar, #euro, #record, #schimb, #valutar , #Cotatii