Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bursa din Londra, la maximul ultimilor cinci ani si jumatate

Bursa din Londra, la maximul ultimilor cinci ani si jumatate
Indicele FTSE 100, care cuprinde evolutiile titlurilor principalelor firme cotate la bursa din Londra, a atins, vineri, cea mai ridicata valoarea inregistrata la inchiderea unei sedinte bursiere dupa februarie 2001, transmite Reuters. Valoarea inregistrata de FTSE 100 la inchiderea sedintei bursiere a fost de 6.157,3 puncte, cu 0,6% peste nivelul stabilit in ziua precedenta, dar sub valoarea de 6.170,5 puncte, inregistrata in timpul tranzactiilor.
Cresterea indicelui a fost determinata de evolutiile favorabile ale titlurilor companiilor din sectoarele minier, petrolier si bancar, influentata de avansul preturilor metalelor si al cotatiei petrolului.

Cea mai importanta crestere, de 6,1%, a fost inregistrata de pretul staniului, care s-a plasat la cea mai ridicata valoare din ultimii 17 ani, de 10.000 dolari pe tona, pe fondul unor probleme privind livrarile din Indonezia.

Nichelul si plumbul au fost cotate, de asemenea, la maximul acestei saptamani.

In ceea ce priveste companiile din sectorul minier, titlurile BHP Billiton s-au apreciat cu 1,7%, iar cotatia actiunilor Rio Tinto s-a plasat cu 1,2% peste valoarea stabilita in sedinta precedenta.

Grupul petrolier BP a inregistrat un avans al titlurilor de 1,7%, in contextul revenirii pretului petrolului peste 59 dolari pe baril, dupa publicarea datelor privind reducerea neasteptata a stocurilor de combustibili din SUA.

Banca Lloyds a consemnat, de asemenea, o evolutie pozitiva, titlurile institutiei de credit apreciindu-se cu 3,9%, pe fondul speculatiilor privind o eventuala preluare de catre investitori din strainatate.

Mediafax

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 781 ori