Baltazar, despre Rosia Montana: E o nebunie sa stai pe munti de aur

Joi, 22 Aprilie 2010, ora 16:05
2092 citiri
Baltazar, despre Rosia Montana: E o nebunie sa stai pe munti de aur

Consultantul financiar Bogdan Baltazar a declarat, joi, referindu-se la proiectul Rosia Montana, ca, la nivel mondial, "refugiul principal va fi aurul", al carui pret va creste, subliniind ca "e o nebunie sa stai pe munti de aur" si criticand "servilismul intelectual" al unor autoritati, informeaza Mediafax.

In debutul discursului rostit la conferinta "Minerit modern in Romania", Baltazar a afirmat ca, in Romania, problema creditarii companiilor tine de solvabilitatea cererii.

"Nu putem face acte de caritate", a spus el.

In ceea ce priveste proiectul Rosia Montana, consultantul financiar a acuzat de "servilism intelectual" autoritatile care blocheaza proiectul.

"Cand aud de Rosia Montana, barajul si continutul imund de interpretari false e fascinant.

Ma intriga servilismul intelectual al unor autoritati care se tem de ecologisti. E bine sa te ocupi de soarta papadiilor salbatice, sa traiasca melcii, sa impletim cosuri de rachita. Acest proiect Rosia Montana va incuraja turismul si va aduce investitii in Romania pe orizontala.

De asemenea, va curata zona", a subliniat Baltazar.

Totodata, acesta a vorbit despre profitabilitatea proiectului, in conditiile cresterii cotatiilor aurului la nivel international, context in care a facut declaratia privind aurul ca "refugiu principal" si faptul ca "este o nebunie sa stai pe munti de aur".

Proiectul minier de la Rosia Montana, despre care se vorbeste inca din anii '90, a generat numeroase controverse in Romania, cele mai multe legate de impactul exploatarii asupra mediului si de conservarea siturilor arheologice din Muntii Apuseni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#aur, #baltazar, #montana, #rosia , #Cotatii