Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cat ai putea castiga in 2015 din dividende

Cat ai putea castiga in 2015 din dividende


Dividendele pot fi o sursa importanta de venit pentru investitorii la Bursa de Valori Bucuresti, chiar si pentru cei care au fost dezamagiti de evolutia titlurilor din portofoliu. Analistii Tradeville va spun care sunt companiile care ar putea distriubui cele mai mari dividende in 2015.

Dividendele sunt una dintre cele mai importante teme pentru piata de capital, respectiv un ciclu sezonier de crestere pentru companiile cu rezultate financiare bune si traditie in plata unor dividende generoase in intervalul toamna-primavara.

In 2014, ruta ideala pentru acest pariu a fost data de companiile de stat, care sunt obligate prin lege sa distribuie cel putin 50% din profit catre actionari si de la care analistii asteapta ca si in 2015 sa ofere randamente ale dividendelor mult peste dobanzile depozitelor in lei de sistemul bancar.

Banca Transilvania, Transelectrica si Transgaz vor recompensa cel mai bine investitorii in anul 2015

Banca Transilvania SA (TLV) este probabil cel mai consecvent emitent de la BVB in distribuirea catre actionari a profitului net sub forma de actiuni, printr-o majorare de capital social, care are de regula loc in a doua jumatate a anului. Pentru anul 2015 se estimeaza ca va fi folosita aceeasi forma de recompensare a actionarilor, iar randamentul pe care acestia l-ar putea obtine ar fi de circa 8,63%.

Citeste continuarea articolului pe site-ul Tradeville.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1980 ori