Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BVB isi schimba sistemul de conducere, in 2012

BVB isi schimba sistemul de conducere, in 2012


Bursa de Valori Bucuresti isi va schimba sistemul de conducere, prin adoptarea sistemului dualist de administrare, cu Consiliu de Supraveghere si Directorat.

Modificarile actului constitutiv al bursei vor viza o structura a Consiliului de Supraveghere in care sa fie reprezentanti actionari, intermediari, investitori si emitenti, potrivit site-ului oficial al BVB.

Consiliul Bursei se va intruni in prima saptamana din ianuarie si va convoca, in acest sens, o adunare generala extraordinara a actionarilor.

In prezent, BVB este condusa de un Consiliu de Administratie din care fac parte Stere Farmache (presedinte), Ciprian Zah si Mircea Botta (vicepresedinti), Siminel - Cristian Andrei, Octavian Molnar, Lucian Isac, Ionel Uleia si Cosmin Gheorghiu.

Un loc in Consiliu este vacant dupa ce reprezentantul Fondului Proprietatea, Grzegorz Konieczny, a renuntat la functia de administrator al Bursei, in conditiile in care CNVM a stabilit incompatibilitatea cu functia de manager al FP.

Pe 9-10 ianuarie, actionarii BVB sunt convocati sa decida daca vor fi revocati administratorii actuali, asa cum a propus un grup de actionari care detin cumulat 9,41% din titlurile BVB.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1143 ori