Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BVB a deschis in crestere usoara, datorita tranzactiilor cu actiuni FP

BVB a deschis in crestere usoara, datorita tranzactiilor cu actiuni FP


Bursa de la Bucuresti avansa cu 0,43% dupa primele operatiuni ale sesiunii de marti, pe o lichiditate sustinuta de transferurile cu actiunile Fondului Proprietatea (FP), care acopereau 60% din rulaj.

Pana la ora 10:30, jucatorii au realizat tranzactii cu actiuni de 2,7 milioane lei (590.000 euro), iar operatiunile cu FP totalizau 1,6 milioane lei.
Cel mai recent transfer cu titlurile Fondului a fost perfectat la 0,505 lei, in crestere cu 1,9% fata de referinta.

Indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in stagnare, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, se plasa cu 0,14% peste nivelul de luni. Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

In acelasi timp, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, era in crestere cu 0,94%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic plasau indicele BET-NG cu 1,22% peste referinta.
Indicele BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS), a urcat cu 0,17%.

Bursele europene au deschis in scadere usoara sedinta de tranzactionare de marti, dupa rezultate slabe ale companiilor din sectoarele bancar si energie. Atentia investitorii va fi indreptata in urmatoare doua zile catre sedinta de politica monetara a Rezervei Federale americane.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 922 ori
Citeste mai multe despreBVB marti crestere bvb actiuni FP BVB